Zlatni vaterpolisti došli u Beograd



Vaterpolisti Srbije, koji su u subotu osvojili zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Rimu, doputovali su u nedelju u Beograd.


Vaterpolisti su po sletanju na beogradski aerodrom izjavili da su presrećni postignutim rezultatom i da medalju poklanjaju Srbiji. Selektor Dejan Udovičić rekao je da su pred vaterpolistima dani slavlja, ali je i pozvao na oprez, podsećajući da su glavni cilj vaterpolista Olimpijske Igre u Londonu 2012. godine.

Na aerodromu Nikola Tesla vaterpoliste je dočekalo nekoliko stotina ljudi koji su zajedno sa njima uz trubače proslavili osvajanje zlatne medalje u Rimu.

Kapiten reprezentacije Vanja Udovičić naveo je da je reprezentacija "odradila neverovatnu stvar".

"Želim da se zahvalim svim igračima jer su me učinili jako ponosnim. Odradili smo neverovatnu stvar za srpski vaterpolo, za svakog od nas pojedinačno i za Srbiju. Imamo razloga da slavimo i uživamo u ovom trenutku", rekao je Udovicćić.

"Tek sada, kada smo se vratili u našu zemlju i kada smo videli koliku smo radost doneli ljudima, shvatili smo koliki uspeh je napravljen u italijanskoj prestonici", dodao je Udovičić.
Udovičić: „Glavni cilj ostaje London“
FoNet

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić istakao je da je glavni cilj za njegove izabranike osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Zlatna medalja na svetskom prvenstvu u Rimu veliki je uspeh koji pokazuje da ova generacija ima kvalitet za sam vrh", rekao je Udovičić i izneo zanimljiv predlog da na ulasku u Srbiju bude postavljen natpis "Dobrodošli u zemlju šampiona".

Najbolji strelac 13. svetskog prvenstva Filip Filipović, koji je tokom turnira postigao 20 pogodaka, bio je veoma kratak u oceni učinka njegovih saigrača, rekavši da je reprezentacija Srbije "napravila čudo".

Andrija Prlainović, koji je često tokom prvenstva preuzimao odgovornost u trenucima kada ekipi nije išlo, bio je prezadovoljan kada je čuo himnu Republike Srbije na pobedničkom postolju.

"Na ono što smo učinili tokom šampionata sveta u minulih deset dana bićemo ponosni celog života. Ne postaje se svaki dan prvak sveta", zaključio je Prlainović.
FoNet

Bivši selektor našeg nacionalnog tima Nenad Manojlović, koji je svojim savetima dao veliki doprinos osvajanju zlata, pozvao je sve odgovorne da obezbede maksimalne uslove za rad ove selekcije.

"Imam dosta iskustva u ovom poslu, ali sam se prvi put sreo sa ovako odgovornim igačima koji ispunjavali sve što je planirano", rekao je Manojlović.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović rekao je da je srećan što je nova generacija naših vaterpolista već na svom prvom velikom takmičenju stigla do zlata.

"Ovo je bila priča o ružnom pačetu koje se preko noći pretvorilo u 13 predivnih labudova", rekao je Sovrović.

Svečani doček zlatnih vaterpolista i plivača zakazan je za ponedeljak od 21 čas ispred Gradske skupštine.

SLAVLJE:


Comments :

0 comments to “Zlatni vaterpolisti došli u Beograd”

Post a Comment