Lion i Cirih pred Ligom šampiona



Fudbaleri Liona i Ciriha zabeležili su ubedljive pobede u prvim utakmicama plej-ofa za Ligu šampiona.

Lion je na 'Žerlanu' sa 5:1 savladao Anderleht i skoro obezbedio plasman u Ligu šampiona. Cirih je sa 3:0 savladao Ventspils u gostima, a veliki posao napravio je Atletiko koji je u Atini bio bolji od Panatinaikosa sa 3:2. Sjajne partije gostiju potvrdili su Debrecen i Makabi Haifa koji su naravili iznenađenja u Sofiji protiv Levskog (2:1) i u Salcburgu (2:1).

Sjajnu utakmicu u Atini odigrao je Atletiko Madrid koji je sa 3:2 savladao Panatinaikos. Domaći su malo bolje otvorili utakmici, a veliku šansu imao je u 23. minutu Đibril Sise, međutim, njegov pokušaj zaustavio je Serhio Asenjo. Pao je nastavio sa dobrom igrom i šrvi došao do pogotka, ali je gol Karagunisa u 33. minutu poništen zbog ofsajda. Samo tri minute kasnije Atletiko dolazi do vođstva. Posle sjajne akcije i asistencije Dijega Forlana, prednost Madriđanima doneo je Maksi Rodrigez.

Drugo poluvreme ponovo bolje otvara Panatinaikos koji je ovaj put imao više sreće. Posle samo dva minuta igre izjednačio je Splingidis. U nastavku meča Atletiko preuzima inicijativu, stvara nekoliko gol šansi, a onda u 63. minutu dolazi i do pogotka. Posle sjajnog šuta Simaa Sabrose koji je pogodio prečku, lopta se odboja na ivicu kazneneg prostora gde ju je primio Dijego Forlan koji je odlično šutirao i savladao Galinovića.

Posao je završio у 70. minutu mladi Serhio Kun Aguero. Argentinac je sjajno prošao po desnoj strani, predriblao dva igrača Panatinaikosa i iskosa šutirao pored Galinovića u dalji ugao njegovog gola. Najlepši trenutak na meču dogodio se u 74. minutu. Sebastijan Leto je dobio loptu na levoj strani kaznenog prostora i iz slične pozicije kao Aguero nekoliko minuta ranije iz prve šutirao i postigao fantastičan pogodak, вративши наду домачима да могу до преокрета у Мадриду за седам дана.

Lion je nije mnogo kalkulisao pa je već u prvom meču deklasirao belgijskog vicešampiona Anderleht sa 5.1. Već u prvom poluvremenu bilo je 4:0 na 'Žerlanu', a strelci su bili Miralem Pjanić u desetom minutu, Lisandro Lopes iz penala u 15, te Bastos u 40. i Gomis dva minuta kasnije.

U drugom poluvremenu gosti uspevaju da smanje razliku, a jedini strelac za Anderleht bio je Suarez u 58. minutu, dok je pet minuta kasnije konačan rezultat postavio Gomis svojim drugim pogotkom.

Najveće iznenađenje dan napravio je izraelski Makabi koji je sa 2:1 slavio u Salcburgu. Izraelci su poveli u 22. minutu preko Garida i sve do 57. minuta čuvali prednost. Tada je Aleksandar Cikler uspeo da izjednači za Red Bul, ali se Arbeitman šest minuta pre kraja postarao da se iznenađenje dogodi.

Sličnu stvar napravio je mađarski Debrecen koji je sa 2:1 slavio u Sofiji protiv Levskog. Bodnar je doveo goste u prednos u 12. minut, izjednačio je Brandon u 51, a pobedu gostima doneo je Cvitković u 76.

Jednu od njubedljivijih pobeda zabeležio je Cirih z Ventspilsu. Švajcarci su imali mnogo problema u trećem kolu kvalifikacija sa Mariborom koji je pobedio u Cirihu, pa su ovaj put odlučili da posao završe već u prvom meču i to u gostima. Vonlanten je već u 12. minutu doveo Cirih u prednost, a pobedu su potvrdili Ageter u 55. i Đurić dvadeset minuta kasnije.

Rezultati prvih mečeva plej-ofa za LŠ:
Levski (Bugarska) – Debrecen (Mađarska) 1:2 (0:1)
Brandon 51 - Bodnar 12, Cvitković 76
Lion (Francuska) – Anderleht (Belgija) 5:1 (4:0)
Pjanić 10, Lisandro 15p, Bastos 40, Gomiс 42, 63 – Suarez 58
Panatinaikos (Grčka) – Atletiko Madrid (Španija) 2:3 (0:1)
Splingidis 47 - Maksi Rodrigez 36, Forlan 63, Aguero 70
Red Bul Salcburg ( Austrija) – Makabi Haifa (Izrael) 1:2 (0:1)
Cikler 57 - Garid 22, Arbeitman 84
Ventspils (Letonija) – Cirih (Švajcarska) 0:3 (0:1)
Vonlanten 12, Agerter 55, Đurić 75

Utorak:
Šerif – Olimpijakos 0:2 (0:0)
Seltik – Arsenal 0:2 (0:1)
Kopenhagen – APOEL 1:0 (0:0)
Temišvar – Štutgart 0:2 (0:2)
Sporting – Fjorentina 2:2 (0:1)

Comments :

0 comments to “Lion i Cirih pred Ligom šampiona”

Post a Comment