Remi Partizana, poraz Zvezde



Fudbaleri Partizana i Žiline odigrali su u Beogradu nerešeno 1:1, dok je Crvena zvezda teško poražena u Pragu od Slavije sa 3:0 u plej-ofu kvalifikacija za LE.

Partizan je poveo golom Brazilca Klea u 15. minutu sa penala, a izjednačio je njegov sunarodnik Adauto u 32. minutu. Crvena zvezda je prva dva gola primila posle velikih grešaka odbrane, a dvostruki strelac bio je Šenkerik. Treći pogodak za Slaviju postigao je Vlček devet minuta pre kraja utakmice. Revanš mečevi na programu su za nedelju dana.

Penal za Partizan dosuđen je nakon što je Moreiru u kaznenom prostoru faulirao Tsimakuridze. Siguran izvođač bio je Brazilac Kleo. Gosti su izjednačili sa penala kada je Božović oborio Adauta, koji je posle realizovao najstrožu kaznu.

Dvostruki strelac za Slaviju bio je Šenkerik, oba puta posle loše reakcije Đorđa Tutorića. Treći gol za domaću ekipu postigao je Vlček, nakon što je Pavlović odbio centaršut Černija, koji je prethodno pretrčao Tutorića.

Za nedelju dana igraju se revanši kada Partizan gostuje Žilini, a Crvena zvezda dočekuje Slaviju.


Ubedljiv poraz Zvezde u Pragu - 3:0





Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od Slavije u Pragu rezultatom 3:0 (1:0) u prvom meču četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Dva gola postigao je Zdenjek Šenkerik (35. i 64 minutu, a treći je dao Stanislav Vlček u 81. minutu. Zvezda je krenula vrlo defanzivno (tri štopera i jedan napadač), ali je bunker probijen u 35. minutu. Slavija je skoro sve vreme dominirala terenom i zasluženo stigla do ubedljive pobede, uz još nekoliko propuštenih prilika. Revanš se igra sledećeg četvrtka u Beogradu.

U drugom minutu Bogdanović je centrirao sa leve strane, Lekić je zahvatio loptu volejom, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Nepun minut kasnije Bogdanović je izveo korner, a Iah je glavom šutirao preko gola.

U šestom minutu Slavija je stvorila prvu priliku, ali je Hloušek posle dubinske lopte šutirao pravo u golmana Pavlovića.

Slavija je imala blagu terensku inicijativu, ali bez stopostotnih prilika. Domaći su imali jednu polupriliku posle kornera Černija, ali su fudbaleri Zvezde uspeli da se odbrane.

Beograđani su se u potpunosti povukli na svoju polovinu, a Česi su u nekoliko navrata ubacili loptu u šesnaesterac Zvezde, uz jednu solidnu priliku posle kornera.

U 33. minutu prvi ozbiljniji kiks odbrane Zvezde - Belaid je ubacio loptu sa leve strane, a Volešak je glavom šutirao pored gola Pavlovića. Samo dva minuta kasnije odbrana našeg tima potpuno je izigrana, a domaći su došli u vođstvo. Tutorić je naivno 'ispao', Hloušek je centrirao, a loptu je sa 5m glavom u gol zakucao Šenkerik, pošto Vilotić nije uspeo da zahvati loptu glavom, a stiče se utisak i da je Pavlović mogao da istrči i boksuje loptu.

U 44. minutu domaći su pogrešili na svojoj polovini, Lazetićev pokušaj centaršuta Ragued je blokirao rukom, ali sudija Elerts nije pokazao na penal procenivši da nije postojala namera da se lopta nepropisno zaustavi.

Pižon je na poluvremenu izvršio jednu izmenu, umesto Srećkovića ušao je Slavko Perović.

Prošlo je deset minuta igre u drugom poluvremenu, a Zvezda se malo oslobodila pritiska i uspeva duže da zadrži loptu u nogama. Ipak, nesigurnost u odbrani Isaha mogla je skupo da košta naš tim, ali nije bilo veće opasnosti posle centaršuta. Sa druge strane, Bogdanović je pokušao udarcem iz daljine, ali daleko od gola.

Slavija je ponovo preuzela kontrolu nad sredinom igrališta zahvaljujući presingu na koji Beograđani nisu imali odgovor i nisu uspevali da naprave iole ozbiljniju kombinaciju.

U 66. minutu domaći dupliraju prednost, a strelac je ponovo Šenkerik. Skandalozna reakcija Tutorića koji je sporo reagovao i nije izbio loptu, Hloušek mu je bio na leđima, a lopta se odbila do Šenkerika, koji je bio sam na 5m od gola i lako zatresao mrežu nemoćnog Pavlovića - 2:0 posle još jedne loše reakcije cele Zvezdine odbrane sa Tutorićem na čelu.

Slavija je propustila još jednu veliku priliku, pošto je Černi posle kornera sa 10-ak metara šutirao preko prečke. Zvezda je bila razbijena, na sredini nikako nije bilo kontrole nad loptom, što je uzrokovalo kontre i polukontre domaćih. Jedna od njih rezultirala je trećim pogotkom - Černi je pretrčao Tutorića i šutirao, a Pavlović je odbio loptu tačno na nogu rezervisti Vlčeku - 3:0.

Do kraja meča Zvezda nije stvorila priliku za gol nade pred revanš u Beogradu, a Slavija nije iskoristila 1-2 prilike za još ubedljiviji trijumf.

Slavija: Hanuš, Hubaček, Čelustka, Raged, Hloušek (od 89’ Janda), Šenkerik (od 72' Vlček), Suči, Belaid, Vomačka, Volešak, Černi
Crvena zvezda: Pavlović – Srećković (od 46' Perović), Ninkov, Savić, Tutorić, Vilotić – Savio, Isah (od 70' Ignjatijević), Bogdanović (od 92’ Nikolić), Lazetić - Lekić


Bledi Partizan samo do remija





Partizan i Žilina odigrali su u Beogradu nerešeno 1:1 u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.


Partizan je poveo golom Klea u 15. minutu sa penala, a gosti su izjednačili pogotkom Adauta u 32. minutu, takođe sa bele tačke. Penal za Partizan dosuđen je kada je Moreira oboren u kaznenom prostoru, dok su gosti do jedanaesterca došli nakon što je Božović oborio Adauta. Revanš meč na programu je za nedelju dana u Žilini.

Prvu šansu imali su gosti u šestom minutu kada je Lajtner centrirao sa leve strane, a Oravec je sa šest metara šutirao glavom preko gola. Dva minuta kasnije Božović je refleksno reagovao na dobar pokušaj Viskočila sa 12 metara, odbivši loptu u korner.

U 14. minutu Moreira se sjajno probio do kaznenog prostora gde je odigrao dupli pâs sa Kleom, ali je odbrana Žiline izbacila loptu u korner.

Samo minut kasnije Partizan je poveo sa 1:0. Moreira je sjajno prevario Tsimakuridzea na ivici kaznenog prostora, koji je faulom zaustavio Portugalca nakon čega je sudija Paniašvili dosudio jedanaesterac za Partizan. Siguran izvođač bio je Kleo koji je pogodio donji desni ugao gola.

Posle vodećeg gola nastavili su se napadi Partizana, ali nije bilo konkretnije šanse. Gosti su uspeli da se oslobode pritiska tek oko 25. minuta

Žilina je došla do izjednačenja u 32. minutu, takođe sa bele tačke. Audato je odlično istrčao za ubačenom loptom, a golman 'crno-belih' Mladen Božović zakasnio je sa uklizavanjem i oborivši Brazilca. Uspešan izvođač bio je upravo Audato, a Božović je za svoj start prethodno dobio žuti karton.

Sumnjiva situacija dogodila se u 41. minutu kada je golman Perniš u kaznenom prostoru oborio Klea koji je bio u naletu. Iako je delovalo da će biti dosuđen novi jedanaesterac za 'crno-bele', uz crveni karton Pernišu, na iznenađenje svih Paniašvili je dodelio žuti karton Kleu.
Beta

Tokom prvih 15 minuta nastavka nije viđena nijedna prilika. U 60. minutu Branislav Jovanović, koji je na poluvremenu ušao u igru umesto Fejse, snažno je šutirao sa 22 metra, ali direktno u golmana. U sledećem napadu Miloš Bogunović je pobegao po levoj strani, utrčao u kazneni prostor i sa desetak metara iskosa šutirao neprecizno preko gola. Minut kasnije Kleo je dobro prihvatio loptu upućenu u prazan prostor, ali je šutirao u golmana.

Prethodno je u 62. minutu u igru ušao Brana Ilić umesto Nemanje Tomića, a u 68. Knežević menja povređenog Gavrančića.

U 69. minutu Orovec je šutirao iz kaznenog prostora, prevarivši prvo Krstajića, ali je Božović dobro reagovao i izbacio loptu u korner.

Partizan je u poslednjih 15 minuta utakmice počeo da vrši pritisak na goste, kada je iznudio seriju kornera koje je Ljajić, uglavnom, veoma slabo izvodio. Isti igrač je u 80. minutu šutirao sa 15 metara ali je lopta otišla pored gola.

Gosti su u 87. minutu imali izvanrednu šansu kada je Belo sa deset metara šutirao u gornji desni ugrao, ali je Božović sjajno regovao i izbio loptu u korner. Prethodno su igrači Partizana zastali jer su očekivali da se dosudi faul nad Krstajićem koji je posle duela ostao da leži na zemlji.

Partizan je poslednju šansu imao u trećem minutu sudijske nadoknade, ali je centaršut Bogunovića sa leve strane odbrana Žiline lako 'očistila'.

Revanš meč se igra za nedelju dana u Žilini.

Partizan: 27 Božović, 4 Đorđević, 52 Gavrančić, 21 Krstajić, 37 Obradović, 5 Fejsa, 7 Tomić, 10 Moreira, 22 Ljajić, 17 Bogunović, 9 Cleo.
Klupa: 1 Božović Darko, 2 Stevanović, 19 Ilić, 20 Jovanović Branislav, 31 Brežančić, 25 Washington, 24 Knežević.

MŠK Žilina: 22 Perniš, 3 Pečalka, 6 Mraz, 7 Leitner, 10 Adauto da Silva, 11 Vyskočil, 12 Jež, 14 Oravec, 15 Piaček, 23 Šourek, 32 Tsimakuridze.
Klupa: 30 Dubravka, 5 Guldan, 8 Kobulik, 9 Rilke, 24 Chupač, 28 Bello, 39 Lietava

Comments :

0 comments to “Remi Partizana, poraz Zvezde”

Post a Comment