Partizan ispao od kiparskog Apoela



Fudbaleri Partizana pobedili su Apoel sa 1:0 u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali nisu prošli dalje zbog 0:2 na Kipru.


Jedini pogodak na utakmici postigao je Moreira već u trećem minutu, ali crno-beli u narednih 87. minutu nisu ozbiljnije pripretili golmanu gostiju, iako su u nekoliko navrata imali punu ofanzivu. Partizan će igrati u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-beli nisu uspeli da nadoknade minus iz prvog duela odigranog na Kipru, pa će i ove sezone morati da se zadovolje igranjem u kvalifikacijama koje donose mogućnost nastupa u Ligi Evrope.

Stekao se utisak da prvak Srbije nije mogao do povoljnijeg rezultata delom zbog disciplinovane i odgovorne igre gostiju, delom zbog manjka snage kod značajnog dela igrača.
Beta-AP

Trener Jokanović napravio je dve izmene u sastavu u odnosu na duel od pre sedam dana na Kipru, Srđa Knežević je zamenio Sinišu Stevanovića na desnom beku, dok je Adem Ljajić dobio šansu ispred Brane Ilića. Nije bilo povređenog Mladena Krstajića.

Pred 27.000 gledalaca, po mokrom terenu crno-beli su se na startu mnogo bolje snašli i zasluženo stigli do ranog vođstva.

U trećem minutu Partizan je počeo da steže obruč oko kaznenog prostora Apoela i u već prvom pokušaju zatresla se mreža Hiotisa. Gavrančić je dobio duel na 20 metara od gola gostiju, lopta je došla do Almamija Moreire koji je savladao Hiotisa iz odbitka.

Partizan je posle gola vršio pritisak još desetak minuta, kada su Kiprani polako počeli da preuzimaju inicijativu. Do kraja poluvremena, Apoel je bolje kontrolisao igru, više držao loptu u nogama i u nekoliko navrata bio na ivici izjednačenja.
Beta-AP

U 29. minutu Broerse je snažnim udarcem sa 18 metara pogodio stativu, a još dve izuzetno izgledne prilike propustio je Zevlakov u poslednja dva minuta prvog poluvremena. Kod prve Božović je umalo pogrešio, a kod druge Gavrančić je promašio loptu.

U drugom poluvremenu viđena je ista slika. Partizan je samo na startu vršio pritisak, a kada se Apoel oslobodio i ponovo kontrolisao ritam utakmice.

Partizan je ulaskom visokog Vašingtona promenio koncept igre i poslednjih 30 minuta utakmice pokušavao visokim loptama da uposli svoje saigrače.

Takva igra nije dala rezultat, pa je na kraju sasvim zasluženo posle 180 minuta APOEL obezbedio plasman u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Stadion Partizana. Gledalaca 23.867. Sudija: Mateo Simone Trefoloni (Italija). Žuti kartoni: Ljajić, Dijara (Partizan), Pursaitidis, Zevlakov, Broerse, Sacijas (Apoel), Crveni karton: Broerse (Apoel).

PARTIZAN: Božović, Đorđević, Tomić (od 85. minuta Jovanović), Petrović, Kleo (od 67. minuta Bogunović), Moreira, Ljajić (od 57. minuta Vašington), Knežević, Dijara, Obradović, Gavrančić.

APOEL: Hiotis, Pursaitidis, Haralampidis (od 90. minuta Paulo Žorž), Kosovski (od 86. minuta Aleksandru), Broerse, Sacias, Zevlakov (od 67. Helio Pinto), Kontis, Nuno Moraiš, Mirosavljević, Hadži.

Comments :

0 comments to “Partizan ispao od kiparskog Apoela”

Post a Comment