Đurić: "Sve je u korist Partizana"



Bivši potpredsednik Partizana Zoran Mirković napustio je tu funkciju jer se, kako je rekao, nije slagao sa time kako predsednik Dragan Đurić vodi klub.

Mirković je apostrofirao da je upravo Đurić razlog zbog koga se odlazi, jer mu se ne dopada način kako se predsednik ’crno-belih’ odnosi prema problemima, tačnije kako beži od istih, umesto da ih rešava. Sa druge strane Đurić se od Mirkovićevih optužbi brani ćutanjem, a njegov odlazak je obrazložio privatnim razlozima.

"Nemam komentar. Vaspitanje mi ne dozvoljava da odgovorim Bati, barem ne javno. Kada su u pitanju bivši saradnicimoj stav je da o njima nikada ne pričam u medijima, to mi ne dozvoljavaju moj nivo obrazovanja, kao i način na koji radim. Ako bude potrebe pozvaću ga", izjavio je Đurić.

Ostavka Mirkovića otkrila je da u klubu iz Humske postoji kriza, a to ne poriče ni prvi čovek ’crno-belih’.

"To je demokratija, normalno je da se nekad posvađamo, ali je sve to u interesu Partizana, u korist, a ne protiv kluba. Prošlo je vreme jednoumlja, danas je svakom dozvoljeno da prezentuje svoje mišljenje, pogubno bi bilo da je drugačije. Jedno je sigurno, interes Partizana ne sme biti ugrožen", istakao je on.

Čak 12 članova Upravnog odbora, navodno je, na poslednjoj sednici podržalo smenu trenera Slaviše Jokanovića, dok su u njegovu zaštitu stali samo direktor Ivan Tomić i potpredsednik Gordan Petrić, kao i Slavko Drljača. Međutim, Đurić misli da ovakva stiuacija može da dovede do većih podela u klubu. On je takođe demantovao da bi u slučaju smene Jokanovića klub mogli da napuste i Tomić i Petrić.

"Postojala je samo razmena stavova. Jedan čovek ne može o svemu da odlučuje, ne mislimo svi isto. Ivan nije rekao da će da ide, već je samo objasnio trenutnu situaciju iz svog ugla", naglasio je Đurić.

Što se neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona predsednik Partizana je ocenio da su svi u klubu snose deo krivice.

"Svi smo krivi: rukovodioci, ekipa, trener", istakao je Đurić i dodao da je, uprkos tome što njemu ekipa deluje nespremno, siguran da će Partizan izboriti plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

"Bolji smo tim od Žiline i siguran sam da ćemo ih pobediti na njihovom terenu i izboriti plasman u Ligu Evrope.Tu nema kalkulacija, ako smo kvalitetniji, a verujem da jesmo, onda ćemo i da pobedimo",zaključio je Đurić.

Comments :

0 comments to “Đurić: "Sve je u korist Partizana"”

Post a Comment