Kulminacija sukoba u FK Partizan



Prema pisanju ’Novosti’ nesuglasice u Fudbalskom klubu Partizan su mnogo veće nego što se u prvi mah čnilo.


Kako prenosi beogradski dnevnik "Nakon poslednje sednice Upravnog odbora crno-belih, na kojem su letele uvrede kao konfete sa jedne na drugu stranu stola, stigla je iz vrha države „preporuka“ da se smene kadrovi bliski nekadašnjem generalnom sekretaru Žarku Zečeviću, koji stoji u pozadini „sportske struje“ u rukovodstvu srpskog prvaka."

Čelnici Partizana su, navodno, dobili signal da u najskorije vreme sami srede stanje u fudbalskom klubu da ih ne bi sve zajedno odnela „intervencija“ sa strane, pišu 'Novosti'.

Iako se dugo špekuliše ko „drži leđa“ kojoj struji u upravi Partizana, javna je tajna da je uz bok starijih čelnika, takozvanog „ekonomskog dela“, bivši predsednik kluba Tomislav Karadžić, koji je, inače, većinu članova doveo u UO kada je imenovan za prvog čoveka. Suptilnu podršku ta struja ima, samim tim, i od ostatka FSS.

Vetar u leđa „sportskom sektoru“ pruža Žarko Zečević, nekadašnji generalni sekretar, koji je i inače bio najzaslužniji za njihovo imenovanje na funkcije pre dve i po godine. Zbog toga je, navodno, pukla ljubav između vođa navijača i mlađih čelnika Partizana, koji su posle meča sa Žilinom u kancelarijama na stadionu viđeni upravo u društvu sa Zečevićem, kako su to pričali sutradan sami lideri „grobara“, pa su tom prilikom jedva sprečeni teži incidenti.

Ovog puta se Zečević, očigledno, namerio na neugodnijeg protivnika nego ikad, pošto u upravi kluba ima i predstavnike vlasti, potpuno nezadovoljne radom sportskog sektora, od trenera Slaviše Jokanovića, preko sportskog direktora Ivana Tomića i potpredsednika Gordana Petrića, do generalnog sekretara Darka Grubora.

Na poslednjoj sednici UO, Grubor se zamerio mnogim članovima UO, uključujući predsednika Dragana Đurića, pa se planira da u najavljenim promenama u klubu i fotelja generalnog sekretara pripadne nekom drugom. Žarko Zečević je, navodno, dobio jasan signal da se „povuče“ iz cele ove borbe...

Kada se kockice na taj način stave na sto, onda je jasno, baš kao što se pričalo poslednjih dana, da je u stvari smena trenera Slaviše Jokanovića samo vrh planine problema, što je dugo bilo gurano pod tepih.

Dok su stizali rezultati na terenu, spolja je izgledalo kao da je Partizan u celoj strukturi „parni valjak“, a prvi sudar ogolio je dugo zaoštravane odnose unutar kluba, koji narednih dana moraju da se reše na bilo koji način, pošto je sukob dotakao tolike visine da povratka na staro više nema.


MOJ SVIJET!!!

Comments :

0 comments to “Kulminacija sukoba u FK Partizan”

Post a Comment