Jokanović: "Samo jedan ishod"



Fudbaleri Partizana odradili su u Žilini poslednji trening pred revanš utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.


Na terenu su se pojavili svi igrači koji su u Slovačkoj ali su Gavrančić i Moreira radili po posebnom programu. Pre treninga Slaviša Jokanović je na konferenciji za medije rekao da je "ekipa spremna za meč." "Što se tiče Moreire, imamo još 24 časa vremena da ga potpuno oporavimo i spremimo za utakmicu."

"Mi smo nešto samopouzdanja izgubili između dve utakmice protiv APOEL-a. Protiv Žiline nam pre šest dana nije nedostajalo samopouzdanja, ali nam jesu nedostajale neke tehničke i taktičke stvari. Sem toga, nije opravdanje ali moram da dodam da smo u prvom meču u Beogradu u poslednjih 25 minuta igrali praktično sa igračem manje na terenu, a krajem prvog poluvremena je sudija dosudio, pa onda ipak nije dosudio penal za nas," rekao je Jokanović, "Izdešavalo se tada mnogo nepovoljnih stvari po nas, a rezultat je na kraju bio takav kakav je.

Preostaje nam da neke stvari popravimo - u igračkom i u rezultatskom smislu. Od sutrašnje utakmice zavisi da li ćemo celu jesen igrati u Evropi ili nećemo. Očekivanja naših pristalica su uvek velika, očekuje se prolaz dalje, a mi ćemo učiniti da ta očekivanja opravdamo."

Jokanović je rekao da ne razmišlja o svojoj sudbini na klupi Partizana i da se trenutno "bavi planovima i idejama vezanim isključivo za ono što će se dešavati tokom utakmice, a ne nakon njenog završetka."

Slovački novinari pitali su i da li će igračima Partizana nedostajati motiva s obzirom na činjenicu da su se spremali za nastup u Ligi šampiona kao i kakav će biti sastav tima 'crno-belih'.

"Pravi sportisti uvek teže pobedama, kad god igraju neku utakmicu, nezavisno kad i protiv koga. Ko tako ne razmišlja, taj bi trebalo ozbiljno da razmisli o promeni svoje profesije. Mi želimo pozitivnu reakciju, želimo uspeh, ali te naše verbalno izražene želje treba da pokažemo konkretno igrom i nastupom na terenu," rekao je Jokanović, "Sve zavisi pre svega od moje ekipe i od mene. Podršku smo uvek imali tamo gde smo je i očekivali. Očekujem da i sutra navijači budu uz nas, do poslednjeg minuta, kao i uvek ranije u prošlosti. U fudbalu postoje tri rezultatska ishoda, a nas, kao i uvek, interesuje samo jedan."

Trening fudbalera Partizana trajao je 75 minuta, a meč koji će odlučiti da li će Jokanović potpuno ponoviti učinak iz 2008. godine (prvenstvo, kup i plasman u grupnu fazu evrokupa) počinje u 19.30.


MOJ SVIJET!!!

Comments :

0 comments to “Jokanović: "Samo jedan ishod"”

Post a Comment