Moreira: Ovo nam je poslednja šansa



Fudbaler Partizana Almami Moreira isključio je močućnost greške u duelima protiv slovačke Žiline u baražu za ulazak u Ligu Evrope.

Posle eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona od kiparskog Apoela 'crno-beli' nemaju prava na još jednu grešku, a Portugalac je svestan težine situacije i važnosti plasmana u Ligu Evrope.

"Propustili smo veliku priliku da igramo u LŠ. Zato moramo da iskoristimo drugu šansu koja nam se ukazala i ostanemo u evropi. U životu nemate puno takvih prilika, zato moramo da ih koristimo, da se ne bi kasnije pitali šta se desilo. Ovo nam je poslednja šansa", istakao je Moreira.

Međutim, Portugalac priznaje da će ostati veliki žal za propuštenom prilikom igranja u evropskoj eliti čak i ako se klub iz Humske domogne grupne faze takmičenja u Ligi Evrope.

"Ako se plasiramo u Ligu Evrope biću zadovoljan, ali ne u potpunosti. U Beogradu sam već tri godine i nikako da napravimo nešto, ako i sada izgubimo stvarno ne znam šta će se desiti. Jednostavno ne želim ni da razmišljam o tome, verujem da smo naučili lekciju. Moramo da pobedimo i prođemo u takmičenje po grupama", bio je jasan Moreira.

Neuspeh protiv Apoela nametnuo je imperativ pobede i plasmana u Ligu Evrope, a dueli sa Slovacima biće odlučujući i za sudbinu trenera Slaviše Jokanovića, jer klub želi da obezbedi još barem šest mečeva na evropskoj sceni.
www.partizan.rs

"Nije lako kada se ne ispuni plan. Svi očekuju da pobedimo Žilinu i sada je pravi trenutak da pokažemo koliko vredimo. Došlo je vreme da okrenemo stvari u pravcu koji nama odgovara. Ovo je težak trenutak i jedna od najvažnijih utakmica u našim životima", dodao je on.

Moreira je istakao da je jedini način da se dođe do cilja ako svako ispunjava svoj deo zadatka.

"Ne možemo sedeti skrštenih ruku i čekati da nas sreća pogleda. Moramo da pokažemo psihičku stabilnost , igračku sposobnost, kreaciju i pre svega veliku motivisanost", ocenio je Moreira koji je na meču sa Borcem dobio ovacije publike u znak zahvalnosti za sve što je učinio u 'crno-belom' dresu.

"Ne smemo da izneverimo Grobare. Baš zbog navijača moramo da se potrudimo, ne želim da opet gledam tužna i razočarana lica. Moramo da im se odužimo za podršku koju nam pružaju, mislim da su bar to zaslužili", dodao je on.

U prvom meču srpski šampion ne može da računa na Radosava Petrovića i Lamina Dijaru, koji meč u Beogradu propuštaju zbog kartona, ali to ne brine previše Moreiru, koji je istakao da u Partizanu ima još igrača koji mogu da ispune sve zadatke i da je to prava prilika da neki od igrača koji nisu standardni pokažu da i na njih može da se računa.

Prvi meč je se igra u četvrtak na stadionu Partizana od 20:15 časova, dok je revanš sedam dana kasnije u Slovačkoj.

Comments :

0 comments to “Moreira: Ovo nam je poslednja šansa”

Post a Comment