Apoel prošao, gol Jovetića za LŠ



Fudbaleri kiparskog Apoela plasirali su se u Ligu šampiona, pošto su u revanšu pobedili Kopenhagen 3:1 i nadoknadili gol zaostatka (0:1) iz prvog meča.


Stevan Jovetić je odveo Fiorentinu u Ligu šampiona, pošto je dao gol za konačnih 1:1 protiv Sportinga, pa je 'viola' zbog više golova u gostima (prvi meč 2:2) prošla dalje. Olimpijakos, Arsenal i Štutgart su odradili formalnosti revanša i prošli u LŠ - 'tobdžije' su dobile Seltik 3:1, Olimpijakos je savladao Šerif 1:0, a Štutgart i Temišvar su remizirali 0:0.

Sporting iz Lisabona poveo je u Firenci 1:0 u 35. minutu, kada je Žoao Mutinjo postigao gol iz slobodnog udarca nakon što je Montolivo faulirao Janika.

Na poluvremenu je trener 'viole' Čezare Prandeli povukao odlučujući potez, kada je izveo iz igre Gobija, a ubacio Stevana Jovetića. Samo osam minuta kasnije Đilardino je centrirao, a bivši fudbaler Partizana oslobodio se čuvara i pogodio mrežu golmana Ruija Patirisija.

Domaći su do kraja imali inicijativu, iako im je rezultat odgovarao, pa su zasluženo ušli u Ligu šampiona.

Kipar će i drugu godinu u nizu imati predstavnika u Ligi šampiona, pošto je Apoel savladao Kopenhagen 3:1. Već u 2. minutu Kamil Kosovski je idealno primio loptu na grudi posle dodavanja Haralambidisa i savladao golmana Kristijansena.

U 18. minutu Zdenjek Pospeš oborio je Elijasa u kaznenom prostoru, a Hrisis Mihael bio je siguran izvođač penala – 2:0. Samo četiri minuta kasnije, na asistenciju Venta Dame N'doje postigao je gol i doveo Dance u dobru poziciju.

Na golu domaćih brilijirao je Kjotis, a u 41. minutu Haralambidis je ponovo dobro centrirao, a Mihael je glavom doneo radost Kipranima.

Kopranhagen je bio superioran u drugom poluvremenu, a domaći su se povukli na svoju polovinu čuvajući prednost. Ipak, prilike su propustili Gronkjer, Ailton i Pospeš, pa je Apoel obezbedio plasman u LŠ.

Arsenal je, uprkos pobedi u Glazgovu 2:0, krenuo ofanzivno i dominirao sredinom terena ne dozvoljavajući gostima da ugroze gol Almunuje. Prvu veliku priliku imao je Bentner u 9. minutu, Boruc je odbranio, a Eduardo klizećim startom poslao loptu pored gola.

U 27. minutu 'tobdžije' su i definitvno obezbedile prolaz u LŠ, pošto je sudija Mehuto Gonsales svirao penal posle starta Boruca nad Eduardom. Ponovljeni snimak jasno je pokazao da penal nije postojao, burni protesti Boruca nisu uticali na promenu odluke, a Eduardo je bio siguran sa bele tačke – 1:0.

U 40. minutu Seltiku je opravdano poništen pogodak Mekdonalda zbog ofsajda, a Arsenal je do kraja poluvremena propustio dve prilike da uveća prednost.

'Kelti' su u nastavku krenuli na sve ili ništa, što je domaćima ostavljalo isuviše prostora za kontre. Bilo je pitanje trenutka kada će se jedna pretvoriti u gol, a to se dogodilo u 53. minutu – briljantna kombinacija koju je započeo Kliši, Bentner je petom dodao do Dijabija, koji pronalazi Ebua, a ovaj posle driblinga pogađa mrežu Seltika.

U 73. minutu, samo minut nakon što je ušao u igru, Andrej Aršavin je posle kombinacije sa Remzijem iz okreta pogodio donji desni ugao gola Boruca – 3:0.

U nadoknadi vremena gosti su došli do počasnog pogotka, Hinkel je ubacio loptu, a Donati je levom nogom 'uhvatio' volej i lopta je od stative otišla u gol.

Apoel – Kopenhagen 3:1 prvi meč: 0:1
Kosovski 2, Mihael 18 (pen.), 41 - N'Doje 22
Arsenal – Seltik 3:1 prvi meč: 2:0
Eduardo 27, Ebue 53, Aršavin 74 -Donati 9
Fiorentina – Sporting Lisabon 1:1 prvi meč: 2:2
Jovetić 54 - Mutinjo 35
Olimpijakos – Šerif 1:0 prvi meč: 2:0
Mitroglu 82
Štutgart – Timisoara (Temišvar) 0:0 prvi meč: 2:0

U utorak su prolaz u elitno evropsko takmičenje obezbedili Debrecin, Lion, Atletiko Madrid, Makabi Haifa i Cirih.



MOJ SVIJET!!!

Comments :

0 comments to “Apoel prošao, gol Jovetića za LŠ”

Post a Comment