Majstorija Drogbe za pobedu



Fudbaleri Čelsija ostvarili su pobedu nad Hal Sitijem na otvaranju nove sezone Premijer lige zahvaljujući sjajnom golu Didijea Drogbe u 92. minutu.

Čelsi je do pobede u prvoj utakmici novog šampionata došao teže nego što je bilo očekivano. Gostujući Hal Siti poveo je u 28. minutu golom Stivena Hanta, a domaćin je izjednačio devet minuta kasnije preko Didijea Drogbe iz slobodnog udarca. Isti igrač odlučio je pobednika u 92. minutu izvanrednim lob udarcem iz teške pozicije, donevši tako prvu pobedu Karlu Ančelotiju.

Već u prvom minutu Čelsi je došao u priliku da povede kada je Mikael Esijen centrirao sa desne strane, Drogba se našao sam na sedam metara, ali je njegov volej bio neprecizan. U 15. minutu 'plavci' su imali još jednu odličnu šansu za gol, ali je Terijev udarac glavom posle kornera preleteo tik iznad prečke. Deset minuta kasnije Lampard, Drogba i Maluda su odigrali akciju, ali je šut Francuza bio blokiran. U nastavku akcije Čelsi je izveo korner, ali je Esijen iz peterca glavom šutirao preko prečke.

Gosti su neočekivano došli u vođstvo u 28. minutu. Boateng je dobro reagovao na centaršut upućen u kazneni prostor Čelsija, šutirao je, a njegov udarac se odbio do Stivena Hanta koji je postigao gol na svom debiju u zvaničnoj utakmici za Hal Siti. Devet minuta kasnije stiglo je izjednačenje. Prvo je dosuđen sumnjiv slobodan udarac za Čelsi koji je Didije Drogba sjajno izveo, pa je utakmica ponovo bila u egalu.

Čelsi je, kao i u prvom poluvremenu, došao u šansu već u prvom napadu. Drogba je poslao loptu do Anelke koji je šutirao u sredinu gola. Domaća ekipa je potpuno preuzela inicijativu i napravila nekoliko dobrih šansi, od čega čak tri u 57. minutu. Prvo je Anelka promašio loptu, a zatim je Drogba u dva navrata šutirao u Majhila iz veoma izglednih prilika. Do kraja regularnih 90 minuta, Čelsi je imao nekoliko poluprilika, ali bez realizacije.

Pomoćni sudija je pokazao da će se igrati dodatnih šest minuta, što je Čelsi iskoristio na najbolji mogući način. Prvu priliku imao je Deko ali je njegov udarac odleteo preko gola. U 92. minutu viđen je najlepši potez na utakmici. Deko je poslao loptu na levu stranu kaznenog prostora gde ju je prihvatio Drogba. Centarfor Čelsija je došao na oko osam metara iskosa od gola i levom nogom iz 'mrtvog' ugla lobovao istrčalog Majhila koji je pokušao da pokrije prvu stativu.

Taj pogodak nije zaustavio Čelsi koji je u preostala četiri minuta nadoknade napravio nekoliko solidnih šansi, pre svih Kalu koji je deset mintua pre kraja utakmice ušao u igru. Poslednju priliku na utakmici propustio je Alžirac Kamel Gilas koji je iskosa pogodio gornji deo mreže Čehovog gola.

Bila je to prva pobeda u zvaničnoj utakmici za novog menadžera Čelsija, Karla Ančelotija. Srpski fudbaler Branislav Ivanović meč je proveo na klupi za rezerve.

Comments :

0 comments to “Majstorija Drogbe za pobedu”

Post a Comment