Burnli savladao Mančester Junajted



Novi Premijerligaš Burnli napravio je veliko iznenađenje savladavši aktuelnog šampiona Mančester Junajted sa 1:0 u drugom kolu.

Domaća ekipa je došla do pobede fenomenalnim pogotkom Robija Blejka u 18. minutu. Junajted je bio u prilici da izjednači, ali je Karik promašio penal u 43. minutu. Ubedljive pobede zabeležili su Liverpul nad Stoukom (4:0) i Totenhem u gostima nad Hal Sitijem (5:1), uz tri pogotka Džermejna Defoa. Birmingem je došao do pobede nad Portsmutom u 90. minutu golom Džejmsa Mekfadena sa penala.

Fudbaleri Burnlija priredili su neizmernu radost svojim navijačima pobedom nad šampionom Mančester Junajtedom, rezultatom 1:0. Heroj Burnlija bio je 33-godišnji Robi Blejk, koji je u 18. minutu fenomenalnim volej udarcem sa desne strane kaznenog prostora pogodio bliži ugao gola Bena Fostera. Gostujuća ekipa napravila je nekoliko prilika u prvih petnaestak minuta utakmice, ali je Burnli uzvratio pritiskom koji se isplatio već u 18. minutu. Idealnu priliku da izjednači Junajted je propustio u 43. minutu kada je Blejk oborio Evru u kaznenom prostoru. Ipak, golman domaće ekipe, Brajan Jensen uspeo je da pročita Majkla Karika i da odbrani udarac koji je išao u desnu stranu gola.

Domaća ekipa je nastavila sa napadima, a dobru priliku imao je Blejk kada je iz slobodnog udarca loptu poslao tik pored stative. Ulaskom Berbatova i Valensije umesto indisponiranih Ovena i Andersona Junajted je napravio nekoliko prilika, ali bez uspeha. Najbolju priliku propustio je Gigs u 70. minutu, ali je Jensen opet bio uspešniji. Domaća ekipa je na kraju zasluženo zabeležila prvu pobedu u najvišem nivou takmičenja u Engleskoj posle čitave 33 godine.

Liverpul je uspeo da se ’osveti’ Stouk Sitiju za prošlogodišnji remi na Enfildu, jedan u nizu onih zbog koji su ’crveni’ na kraju posustali u trci za titulom prvaka. Vicešampion Engleske zasluženo je slavio sa 4:0, čime je donekle uspeo da se iskupi za loš start i poraz od Totenhema.

Liverpul je poveo već u četvrtom minutu pogotkom Fernanda Toresa na asistenciju Stivena Džerarda. ’Crveni’ su tokom celog prvog poluvremena napadali, ali su do drugog gola došli tek u 45. minutu kada je Džejms Biti ’skinuo’ pokušaj Dirka Kajta, ali je na odbijenu loptu natrčao Glen Džonson, postigavši svoj prvi gol u dresu Liverpula. Liverpul je nastavio sa napadima u drugom poluvremenu ali je do trećeg gola došao tek dvanaest minuta pre kraja kada je Džerard sjajno centrirao sa desne strane Kajtu koji je iz blizine lako postigao svoj prvi gol ove sezone. Četvrti gol bio je delo rezerviste Davida N’Goga koji je glavom savladao Sorensena posle centaršuta igrača utakmice, Glena Džonsona.

Totenhem je demolirao jednog od glavnih kandidata za ispadanje Hal Siti na gostovanju sa 5:1 čime je sa dve pobede preuzeo prvo mesto na tabeli od gradskog rivala Čelsija.

Totenhem je poveo u desetom minutu pogotkom Džermejna Defoa. Par minuta kasnije Vilson Palasios je svojim prvim pogotkom u Engleskoj duplirao vođstvo ekipe iz Londona, iskoristivši lošu odbranu Hala. Domaća ekipa smanjila je preko Stivena Hanta, ali je u poslednjim momentima poluvremena, Defo ponovo iskoristio grešku odbrane Hala. Četvrti gol Totenhema viđen je u 78. minutu kada je Robi Kin glavom realizovao centaršut Arona Lenona. Lenon je ponovo bio asistent u četvrtom minutu sudijske nadoknade, a strelac je, po treći put na utakmici, bio Defo.

Birmingem je posle puno muka uspeo da savlada Portsmut pogotkom Džejmsa Mekfadena sa penala u 92. minutu. Prethodno je golman gostiju Dejvid Džejms oborio Sebastijana Larsona. Domaća ekipa je tokom cele utakmice stvarala prilike, najčešće preko bivšeg kapitena Rendžersa Barija Fergusona, ali je otpor gostiju, za koje je u odbrani briljirao Silvan Disten, slomila tek u sudijskoj nadoknadi vremena.

Rezultati drugog, skraćenog, kola Premijer lige, sreda:

Barnli – Mančester Junajted 1:0 (1:0)
(Blejk 18’)
Hal Siti – Totenhem 1:5 (1:3)
(Hant 25’ – Defo 10, 45, 90’, Palasios 14’, Kin 78’)
Birmingem – Portsmut 1:0 (0:0)
(Mekfaden 90+2’p)
Liverpul – Stouk Siti 4:0 (2:0)
(Tores 4’, Džonson 45’, Kajt 78’, N’Gog 90+4’)

utorak:
Sanderlend – Čelsi 1:3
Vigan – Vulverhempton 0:1

Comments :

0 comments to “Burnli savladao Mančester Junajted”

Post a Comment