Stanković: "Iskontrolisati tenziju"



Dejan Stanković i Nemanja Vidić uporedili meč sa Francuzima, sa onim koji je SCG igrala sa BiH u Beogradu takodje u kvalifikacijama za SP 2006.

Fudbaleri Srbije privode kraju pripreme u miru Kovilova za utakmicu sa Francuskom koja našoj reprezentaciji u slučaju pobede donosi plasman na SP .Utakmicu koja donosi mnogo srpskom fudbalu, mnogi već sada porede sa onom koji je naš nacionalni tim, tada pod imenom SCG igrao u Beogradu sa BiH.

I tada su tri boda vodila na Mundijal. Slično poredjenje izveli su i Dejan Stanković i Nemanja Vidić:

" Navijači su tu da uživaju, mi smo tu da odradimo posao" rekao je na konferenciji za novinare u Kovilovu prvotimac Mančester Junajteda, Nemanja Vidić.

Karte za meč u sredu uveče sada je gotovo nemoguće naći i "preko veze". Atmosfera pred utakmicu u Srbiji je iz dana u dan sve usijanija. Remi Rumuna u subotu u Parizu, koji je otvorio vrata Južne Afrike, samo je čini se, kod običnih navijača podigao tenziju, jer pobeda označava kraj kvalifikacija za Srbiju. Od Rumunije smo dobili neočekivan poklon, a preko Dejana Stankovića i savete jednog od najbolji rumunskih fudbalera, kako igrati sa Francuzima u Beogradu:

"Čuo sam se sa Kivuom posle utakmice. Čestitao sam mu dobroj igri i pitao ga za savet.Rekao mi je da su izuzetno dobri, jaki u duelima "jedan na jedan", sjajno odigravaju duple pasove uz odličnu sredinu terena. Po njemu, moramo biti organizovani, oprezni. Pokušaćemo da iskontrolišemo tenziju" rekao je Dejan Stanković u Kovilovu.

Nemanja Vidić ima "u nogama" mnogo velikih utakmica, kao i većina reprezentativaca Srbije. Defanzivac Srbije smatra da Francuska bolje igra na gostovanjima nego u svojoj zemlji. Ipak, ovaj meč u kome bi bio zadovoljan i bodom, odlučiće sitnica:

"Naš cilj je odlazak na Svetsko prvenstvo. Da li ćemo do njega doći pobedom ili remijem – nije važno.Ove kvalifikacije su pokazale da Francuzi lošije igraju kod kuće. Ne verujem da će u sredu imati mnogo prilika. Odlučiće sitnice, možda neki prekid" rekao je Vidić.

Izabranici Radomira Antića u ponedeljak u 18 časova imaju novi trening, u utorak će trenirati na stadionu Crvene zvezde. Dolazak Francuza očekuje u utorak oko 19 i 30, a zanimljivo je da u Srbiji neće odraditi ni jedan trening do utakmice.



MOJ SVIJET!!!

Comments :

0 comments to “Stanković: "Iskontrolisati tenziju"”

Post a Comment