Đoković: " Konačno, dobar rezultat"



Novak Djoković istakao je da će mu plasman u polufinale US Opena značiti na psihološkom planu,pošto takav uspeh nije napravio na poslednja 3 grend slem turnira.

Jedini preostali predstavnik Srbije na Gren slemu u Njujorku Novak Đoković izjavio je da se sjajno oseća posle plasmana u polufinale US Opena: " Psihički je za mene bilo vrlo važno da prebrodim ovaj izazov i prvi put ove godine dodjem do polufinala grend slema", rekao je Djoković na konferenciji za novinare posle sinoćnje pobede nad Fernandom Verdaskom.

"Sada osećam neku vrstu olakšanja i samo se nadam da ću nastaviti da igram dobro i izazovem (Rodžera) Federera", dodao je srpski
teniser posle četvrtfinalnog meča sa Verdaskom na kome je pobedio sa 3:1 (7:6, 1:6, 7:5, 6:2).

Najbolji teniser sveta Federer je, takodje sa 3:1 (6:0, 6:3, 6:7, 7:6), u četvrtfinalu eliminisao 12. nosioca Robina Soderlinga i ostvario 39. uzastopnu pobedu u Njujorku za 22. uzastopni plasman medju četiri najbolja igrača na nekom grend slemu."Ne treba da trošim reči na Federera. Njegov učinak na Ju-Es Openu sve govori. Svi znamo kako igra. Sastajali smo se mnogo puta i tajni nema. Samo je pitanje ko će imati dobar dan. Nadam se da ću to biti ja", naveo je Djoković i dodao da će dan pauze iskoristiti da se odmori igrajući golf.

"Nikada ne možete da igrate savršeno... osim ako ste Federer", dodao je uz osmeh Djoković, koga je Federer, koji pokušava da osvoji
šestu uzastopnu titulu u Njujorku, i prošle godine eliminisao u polufinalu poslednjeg grend slema sezone.

Godinu dana ranije Djoković je stigao do finala, ali je ponovo naleteo na Federera."Zaista volim da igram ovde. Podloga mi odgovara, atmosfera, zabava, šou, sve mi se dopada, a rezultati to potvrdjuju", istakao je Djoković.


Comments :

0 comments to “Đoković: " Konačno, dobar rezultat"”

Post a Comment