Porazi Rome, Hamburgera...



Počelo je prvo izdanje Lige Evrope.

U prvom delu prvog takmičarskog dana dogodila su se dva velika iznenađenja - švajcarski Bazel savladao je Romu sa 2:0, a Rapid je u Beču slavio protiv Hamburgera sa 3:0. Pobede su ostvarili Anderleht, Sporting, Đenoa, Galatasaraj, Dinamo i Hapoel, a gol za Izraelce postigao je bivši igrač Minhena 1860 Nemanja Vučićević.


Grupa A
Ajaks – Timišoara 0:0
Dinamo Zagreb – Anderleht 0:2
Blanko 74, Leger 88

U grupi A amsterdamski Ajaks neočekivano je ispustio dva boda u meču sa rumunskim Temišvarom. Ekipa Martina Jola nije uspela da postigne gol za 90 minuta, a u drugom poluvremenu za holandski tim igrali su Miralem Sulejmani i Marko Pantelić. Pantelić je na teren ušao u 58. minutu, dok je sulejmani odigrao poslednjih 20 minuta.

U drugom meču grupe Anderleht je slavio protiv Dinama u Zagrebu i tako napravio veliki korak ka plasmanu u narednu fazu takmičenja. Golove za belgijskog predstavnika psotigli su Bernardez i Leger u drugom poluvremenu.

Grupa B
Lil – Valensija 1:1
Gervinjo 86 - Mata 78
Đenoa – Slavija Prag 2:0
Zapater 4, Skuli 39

U grupi B, koja je jedna od najjačih u Ligi Evrope, dobro je počela italijanska Đenoa koja je na svom terenu pobedila Zvezdinog ’dželata’ prašku Slaviju sa 2:0. Strelci za italijankog predstavnika bili su Zapater i Skuli. Svih 90 minuta u sastavu domaćina odigrao je Nenad Tomović

Drugi meč grupe doneo je nerešen ishod Lila i Valensije. Španci su poveli u 78. minutu preko Mate, a važan bod Francuzima doneo je Žervinjo četiri minuta pre kraja.

Grupa C
Hapoel Tel-Aviv – Seltik 2:1
Vučićević 75, Lala 88 - Samaras 25
Rapid Beč – Hamburger SV 3:0
Hofman 35, Jelavić 44, Pelivan 64

Jedno od najvećih iznenađenja prvog kola dogodilo se u C grupi gde je Rapid u Beču deklasirao Hamburger sa 3:0. Austrijanci su do velike pobede došli golovima Hofmana, Jelavića i Drazana.

Pobeda domaćina viđena je i u drugom meču grupe pošto je Hapoel u Tel Avivu pobedio Seltik sa 2:1. Škoti su na poluvremenu vodili golom Grka Samarasa, a preokret je najavio srpski internacionalac Nemanja Vučićević 15 minuta pre kraja. Pobedu Izraelcima doneo je Lala dva minuta pre kraja.

Grupa D
Herta Berlin – Ventspils 1:1
Pišček 34 - Gauraks 48
Herenven – Sporting Lisabon 2:3
Sibon 12, Dinsdag 77 – Liedson 17, 40, 88

Neprijatno iznenađenje svojim navijačima priredila je Herta koja je u Berlinu igrala samo 1:1 sa letonskim Ventspilsom. Za Nemce nije igrao možda i najbolji igrač Gojko Kačar zbog povrede, dok je Nemanja Pejčinović utakmicu presedeo na klupi. Herta je na poluvremenu vodila golom Piščeka, ali Letonci su do boda došli preko Gaurašča u 48. minutu.

Sjajan meč odigrali su Herenven i Sporting iz Lisabona. Holanđani su poveli golom Sibona, zatim je Liedson sa dva gola preokrenuo, da bi Dingsdag 13 minuta pre kraja izjednačio na 2:2. Ipak, Liedson je dva minuta pre kraja kompletirao het-trik i doneo svom timu tri boda.

Grupa E
CSKA Sofija – Fulam 1:1
Mikel 65 - Kamara 62
Bazel – Roma 2:0
Karlitos 11, Almerares 87

Grupa F
Panatinaikos – Galatasaraj 1:3
Salpingidis 78 - Elano 5, Baroš 47, Sariegi 57 (autogol)
Šturm Grac – Dinamo Bukurešt 0:1
Tamaš 81



Comments :

0 comments to “Porazi Rome, Hamburgera...”

Post a Comment