Poraz Partizana na startu



Fudbaleri Partizana izgubili su na svom terenu od francuskog Tuluza 3:2, u prvom kolu J grupe u Ligi Evrope.

’Crno-beli’ su poveli u 22. minutu golom Mladena Krstajića, ali na poluvremenu je francuski predstavnik vodio 2:1 nakon golova Sirijeksa u 30. i 38. minutu. Već u četvrtom minutu drugog poluvremena Devo je povećao na 3:1, a konačan rezultat poszavio je Brazilac Kleo u 67. minutu.

Naredni meč u Ligi Evrope Partizan igra za dve nedelje u Donjecku protiv Šahtjora koji je u drugoj utakmici grupe pobedio belgijski Briž u gostima 4:1.

Partizan je duel počeo bez suspendovanog Adema Ljajića, dok za Tuluz nije igrao kapiten Maura Seta koji je polomio ključnu kost na poslednjem treningu. Trener Tuluza Alan Kazanova iznendaio je mnoge ostavivši na klupi najboljeg igrača ekipe Žinjaka, ali i nekolicinu standarnih prvotimaca.

Pred oko 17 hiljada gledalaca na stadionu Partizana, srpski šampion je utakmicu počeo samo sa Dijarom u napadu. U prvih 20 minuta igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, a obe ekipe u tom periodu imale su po jedan korner.

Igrači Tuluza imali su u prvoj četvrtini utakmice dve poluprilike za gol, ali je mreža Božovića ostala netaknuta. Na polovini prvog dela Partizan je umalo poveo ni kriv ni dužan pošto je defanizvac Tuluza Mbenge za malo postigao autogol. Ipak, nekoliko desetina sekundi kasnije ’crno-beli’ su poveli. Marko Lomić izveo je korner sa leve strane, a na petercu je nezaustavljiv bio Mladen Krstajić koji je glavom savladao golmana Zuluza za 1:0.

Slavlje navijača Partizana je ipak trajalo samo šest minuta pošto je kapiten Tuluza u 29. minutu Sirijeks izjednačio. Bila je to jednostavna akcija Francuza po desnoj strani, odbrana ’crno-belih’ olako je ’ispala’, i Sirijeks je poslao loptu pored Božovića za 1:1.

U 36. minutu Partizan je odigrao najbolju akciju u prvom delu. Brana Ilić je dobro primio loptu u kaznenom prostoru sa desne strane i šutirao, golman Tuluza je odbio, a nakon toga odličnim udarcem sa oko 30 metara pokušao je Krstajić. Epilog svega bio je samo korner za domaćina.

Samo tri minuta nakon te akcije Tuluz je postigao i drugi gol. Ovoga puta akcija francuske ekipe išla je po levoj strani, Sisoko je odložio do Sirijeksa koji je sa ivice kaznenog prostora jakim udarcem po zemlji u bliži ugfao savladao Božovića.

U preostalom delu prvog poluvremena Partizan je kranuo konkretnije ka golu Pelea, ali osim prekida u poslednjim ternucima sa leve strane i nekoliko centaršuteva 'crno-beli' nisu ozbiljnije ugrozili gol gostiju.

Između dva poluvremena Stevanović je umesto Kneževića na teren poslao Stevanovića.

Drugo poluvreme počelo je veoma loše po srpskog šampiona pošto je Tuluz već u 49. minutu postigao i treći gol, a strelac je ovoga puta bio Devo. Šestica Tuluza šutirala je sa 20 metara, golman Partizana odbranio je nogom, ali je lopta u visokom luku ipak ušla u gol Partizana. U 52. minutu druga izmena u Partizanu - umesto Gavrančića na teren je ušao Tomić.

Samo minut kasnije Tuluz je umalo postigao još jedan gol nakon slobodnog udarca ali je Božović ipak zaustavio taj pokušaj.

Na isteku 59. minuta Partizan je imao veliku priliku da postigne drugi gol. Moreira je odlično proigrao Lomića koji je sa leve strane šutirao, golman Pele je odbranio na na loptu je natrčao Dijara. Pokušaj Senegalca jedan defanzivac Tulutza je na gol liniji prosledio do stative i francuski tim se ipak odbranio.

Samo minut kasnije trener Tuluza Kazanova je na teren poslao najboljeg igrača ekipe Žinjaka koji je zamenio Pentekota. Ono što su propustili u 59. minutu fudbaleri Partizana realizvoali su u 67. Senegalac Lamin Dijara poslao je odličnu loptu u prostor, na nju je natrčao Brazilac Kleo koji je samo pet minuta pre toga zamenio Ilića i prebacio Pelea za 3:2.

Nakon drugog gola ’crno-belih’ probudila se publika na stadionu i Partizan je zaigrao znatno angažovanije. Takođe Dijara je ulaskom Klea znatno rasterećen u napadu, što je u nekoliko situacija pokazao dobrim begovima odbrani Tuluza.

Ipak, do kraja meča Partizan nije uspeo da dođe do boda, iako je bio nadmoćniji u tom periodu. ’Crno-beli’ se sada nalaze u nezavidnoj poziciji pošto će u narednom kolu gostovati sjajnom Šahtjoru u Donjecku.

Partizan: Božović, Đorđević, Fejsa, Petrović, Moreira, Lomić, Ilić, Krstajić, Knežević, Dijara, Gavrančić. Klupa: Božović, Stevanović, Tomić, Kleo, Marko Jovanović, Bogunović, Branislav Jovanović.
Tuluz: Pele, Kongre, Devo, Mbenge, Nunko, Sirieks, Pentekot, Berson, Sisoko, Tabanu, Kapu. Klupa: Blondel, Makado, Dido, Žinjak, Braten, Sukuna, Firman.



Comments :

0 comments to “Poraz Partizana na startu”

Post a Comment