Igraju Nole, Zimonjić i Vemić



Šestog dana Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država na teren izlaze Novak Đoković, Nenad Zimonjić i Dušan Vemić.

Đoković, jedini preostali predstavnik Srbije u singlu, sastaće se od 17 sati u okviru 3. kola sa Amerikancem Džesijem Vitenom. Đoković i Viten se do sada nisu sastajali. Amerikanac, 276. igrač sveta, ovog leta u Njujorku je ostvario najveći uspeh u karijeri plasmanom u 3. kolo.

26-godišnji Viten je takmičenje počeo u kvalifikacijama, u kojima je zabeležio 3 pobede. U 1. kolu glavnog žreba pobedio je 29. nosioca, Rusa Igora Andrejeva sa 3:0, po setovima 6:4, 6:0, 6:2, dok je u 2. kolu bio bolji od Argentinca Maksima Gonzalesa, sa 3:1, po setovima 6:7, 6:4, 7:5, 6:2.

Đoković je na početku takmičenja zabeležio dve sigurne pobede, nad Hrvatom Ivanom Ljubičićem i Australijancem Karstenom Bolom, pa ni u 3. kolu ne bi trebalo da ima većih problema.

Pobednik meča Đoković – Viten igraće u osmini finala sa boljim iz duela Kolšrajber – Štepanek.

Drugi nosioci u muškom dublu, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, sastaće se u 2. kolu sa Fincem Jarkom Nieminenom i Pakistancem Ajsam-Ul-Hak Kurešijem.

U 2. kolu miks dubla, Dušan Vemić i Italijanka Flavija Peneta sastaće se sa drugim nosiocima, Karom Blek iz Zimbabvea i Leanderom Paesom iz Indije. Vemić je prethodno eliminisan u muškom dublu.

Od ostalih mečeva šestog dana takmičenja izdvajamo duel petostrukog uzastopnog šampiona US Opena Rodžera Federera i pobednika iz 2001. godina Lejtona Hjuita, koji je ovaj put postavljen za 31. nosioca.

Drugi meč dana na stadionu ‘Artur Eš’ odigraće domaći favorit Melani Udin i Marija Šarapova. Udinova je u prošlom kolu eliminisala četvrtog nosioca, Ruskinju Elenu Dementijevu i ponovo će za protivnicu imati Ruskinju, ovaj put bivšu šampionku. Šarapova je u prva dva meča izgubila samo po 3 gema i pokazuje znake povratka u formu posle dugog odsustva zbog povrede.

U večernjem terminu na teren izlaze prvi nosilac Dinara Safina i Čehinja Petra Kvitova, a program zatvaraju Džejms Bljek i Tomi Robredo.

Na stadionu Luj Armstrong program otvara Novak Đoković, a posle toga sledi meč Verdasko – Has.



MOJ SVIJET!!!

Comments :

0 comments to “Igraju Nole, Zimonjić i Vemić”

Post a Comment