Počinje Eurobasket u Poljskoj



Evropsko prvenstvo za košarkaše počinje u ponedeljak u Poljskoj, a reprezentacija Srbije na startu takmičenja sastaje se sa selekcijom Španije.

16 ekipa podeljeno je u četiri grupe, po tri najbolja tima iz svake grupe plasiraćese u narednu fazu. Titulu osvojenu pre dve godine u Španiji brani selekcija Rusije. Poslednju medalju na velikom takmičenju naš nacionalni osvojio je pre sedam godina na šampionatu sveta u Indijanapolisu.

Od tada nizali su se neuspesi na svim velikim takmičenjima, koji su kulminirali najgorim plasmanom ikada, ostvarenim pre dve godine na Evropskom prvenstvu.

Dolaskom Dušana Ivkovića na mesto selektora, počela je da se stvara jedna nova generacija predvođena Krstićem, Veličkovićem, Tepićem, Tripkovićem... Cilj ovog mladog tima je, pre svega, jedno od šest mesta koje vodi na Svetsko prvenstvo u Turskoj naredne godine.

Meč Srbija – Španija igra se u ponedeljak od 21 čas u Varšavi, u utorak protivnik našoj selekciji biće Slovenija (18.15 sati), a u sredu Velika Britanija (21.15 sati). Tri prvoplasirana tima iz grupe nastavljaju takmičenje u Lođu.

Kao i u prethodnih sedam godina, na sajtu B92 moći ćete da učestvujete u menadžerskoj igri „Virtuelni selektor“.

Srbija: Stefan Marković, Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Nemanja Bjelica, Ivan Paunić, Bojan Popović, Uroš Tripković, Milan Mačvan, Novica Veličković, Kosta Perović, Nenad Krstić (kapiten) i Miroslav Raduljica; selektor Dušan Ivković.

Grupa A: Makedonija, Hrvatska, Izrael, Grčka.
Grupa B: Rusija, Francuska, Nemačka, Letonija.
Grupa C: Velika Britanija, Srbija, Španija, Slovenija.
Grupa D: Poljska, Turska, Litvanija, Bugarska.



MOJ SVIJET!!!

Comments :

0 comments to “Počinje Eurobasket u Poljskoj”

Post a Comment