Antić: „Nerešen ishod realan“



Selektor Srbije Radomir Antić, koji je u Sen Deniju gledao utakmicu Francuska – Rumunija (1:1), smatra da je nerešen ishod realan.

Antić je u izjavi za B92 objasnio kako je rumunski selektor Lučesku dobro postavljenom taktikom uspeo da neutališe najopasnija francuska napadačka oružja. Na drugoj strani je Ćiprijan Marika, iako je bio jedini napadač, pravio velike probleme francuskoj odbrani. Remijem sa Rumunijom Francuzi su značajno umanjili izglede da se plasiraju na prvo mesto u grupi 7.

„Mislim da je nerešen rezultat pravedan na osnovu onoga što smo videli u Sen Deniju. Francuzi su utakmicu započeli sa nedovoljno oporavljenim Riberijem na klupi i moj je utisak da za njega nemaju adekvatnu zamenu. Rumuni su igrali izuzetno organizovano, a kapiten Kristijan Kivu je pokazao svoju izuzetnu vrednost, pomerivši rumunsku liniju odbrane daleko od gola“, rekao je Antić posle utakmice za B92.

Antić je objasnio da je inicijativa francuskog tima, posebno upadljiva u prvom poluvremenu, posledica odlično pripremljene taktike koju je postavio mladi rumunski selektor Razvan Lučesku.

„Tokom većeg dela utakmice Francuzi su dominirali, ali je to posledica odluke rumunskog selektora da na taj način postavi igru. To potvrđjuje činjenica da su najbolju priliku u prvih 45 minuta imali Rumuni, kada je Marika idealno prošao po desnoj strani, ali akcija nije završena kako je trebalo“, podsetio je Antić na veliku priliku Rumuna u 44. minuta, kada je Surdu posle Marikine asistencije šutirao pored same leve stative francuskog gola.

Srpski selektor nije fasciniran nastupom francuskog nacionalnog tima.

„Francuzi su u napadačkoj fazi igre imali dosta problema jer na startu utakmice u timu nisu bili Benzema i Riberi. U odbrani Žilijen Eskide je pokazao da je dosta spor, Marika mu je nekoliko puta pobegao. Domaćin je do vođstva stigao posle prekida, ali su posle izjednačenja morali da promene taktiku. Uvođenjem četvrte napadačke opcije Francuzi su pokušali da igraju malo rizičnije, ali ih je izlazak Žinjaka ostavio bez adekvatne pretnje u skoku“, zaključio je Antić.

Francuska u sredu gostuje nacionalnom timu Srbije na stadionu Crvene zvezde. U slučaju pobede Srbija bi i teoretski obezbedila prvo mesto u grupi, remi bi našem timu dao velike izglede da u preostala dva kola očuva lidersku poziciju, a posle subotnjeg remija ’orlovi’ bi čak i u slučaju poraza držali situaciju u svojim rukama jer bi im pobede u preostale dve utakmice bile dovoljne za prvo mesto, nezavisno od učinka drugih timova.



MOJ SVIJET!!!

Comments :

0 comments to “Antić: „Nerešen ishod realan“”

Post a Comment