Poraz loše Zvezde u Tbilisiju


Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od gruzijskog Dinama u Tbilisiju 2:0, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.


Zvezda je na stadionu ’Boris Paičadze’ pred oko šest hiljada gledalaca pružila veoma lošu partiju i zasluženo je poražena. Golove za gruzijskog predstavnika postigli su Merebašvili u 41. i Kmaladze tri minuta pre kraja. Revanš meč na programu je za sedam dana na beogradskoj ’Marakani’.

Na stadionu ’Boris Paičadze’ koji prima 60 hiljada gledalaca, ima nešto manje od deset hiljada ljudi. Navijači Dinama, popularni ’gladiatori’ na stadionu su razvili transparent ’Abhazija i Južna Osetija su Gruzija’.

Domaći tim ofanzivnije je počeo utaikmicu, ali u prvih deset minuta osim jednog kornera i jednog slobodnog udarca, Dinamo nije imao priliku. Zvezda je najbolju akciju takođe imala posle kornera. Bogdanović je centrirao, a Tutorić šutirao glavom pored gola.

Na isteku desetog minuta žuti karton je zaradio Aval Isah zbog oštrog starta. Nakon početnok pritiska domaćina, Zvezda je uspela da uspostavi ravnotežu na terenu, a u 23. minutu Isah je umalo zaradio i drugi žuti karton zbog novog prekršaja.

Prvi pravi udarac ka golu Dinamo je uputio u 26. minutu. Pokušao je Kašija sa oko 25 metara, ali preko gola. U 41. minutu Dinamo je poveo. Vacadze je pokušao udarcem sa oko 20 metara, golman Pavlović odbio je loptu na koju je natrčao Merebašvili naikon čijeg udarca se lopta od stative odbila u gol Zvezde.

Samo minut kasnije Zvezda je lako mogla do izjednačenja – nakon jednog prekida i odbitka, loptu je prihvatio Ignjatijević. Ipak, njegov sasvim solidan pokušaj golman domaćih je zaustavio i dinamo je na poluvreme otišao sa minimalnom prednošću.

U drugom delu Zvezda je nastavila sa bezidejnom igrom. Trener Vladimir Petrović je tokom drugog dela pokušao sa uvođenjem Nikolića i Kadua, ali to nije donelo boljitak i Gruzijci su u finišu kaznili indolentnost Beograđana.

Gol je postigao Kmaladze nakon očajne reakcije odbrane Zvezde. Fudbaler Dinama ostao je potpuno sam na petercu i lako je nakon kornera glavom savladao Pavlovića za končanih 2:0.

Crvena zvezda: Pavlović, Ninkov, Tutorić, Đorđević, Ignjatijević, Lazetić, Savio, Isah, Bogdanović, Jevtić i Lekić. Rezerve : Stamenković, Savić, Obrić, Cvetković, Kadu, Perović, Nikolić.
Dinamo: Lorija, Tomašvili, G. Kašija, Digmelašvili, Nergadze, Koškadze, Merebašvili, Vacadze, Hmaladze, Džuse, Š. Kašija.

Comments :

0 comments to “Poraz loše Zvezde u Tbilisiju”

Post a Comment