Partizan poražen u Nikoziji



Fudbaleri Apoela pobedili su Partizan sa 2:0 u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koja se igrala u Nikoziji.

Strelac prvog pogotka bio je Nenad Mirosavljević u 49. minutu. Nekadašnji igrač Partizana postigao je gol glavom na ubačenu loptu sa 30-ak metara u kazneni prostor. U trenutku udaranja lopte, oko Mirosavljevića nije bilo nijednog igrača Partizana. Drugi gol postigao je Zevlakov pet minuta pre kraja.



Zevlakov je iskoristio idealan centaršut iz kornera i snažnim i preciznim udarcem savlada Božovića. Opet je loše reagovala odbrana Partizana koja je dozvolila da na toj blizini od gol linije ostavi samog protivničkog igrača.
Po izuzetno toplom vremenu u prvih 45. minuta nije viđen prelep fudbal. Apoel je bolje kombinovao i imao više loptu u nogama, dok je Partizan bio konkretniji i imao izglednije prilike za postizanje gola.

Domaći tim imao je veliku podršku sa tribina, koja ipak nije imala veći uticaj na rezultat. U odnosu na tim koji je prošlog utorka u Beogradu pobedio Ril, nema povređenog Mladena Krstajića, a njegovo mesto zauzeo je Ivan Obradović.

Partizan je prvi došao do prilike da postigne gol. U sedmom minutu Stevanović je ubacio loptu u kazneni prostor, gde je Dijara šutirao, ali je sjajno reagovao golman Apoela Kjotis i prosledio je u korner. Desetak minuta kasnije opet je Senegalac pripretio, ali ovoga puta odbrana Apoela nije dozvolila rezultatski minus.

Najopasniju priliku domaćin je imao u 36. minutu. Golman Božović je loše procenio centriranu loptu iz kornera, ali je na drugoj stativi smušeno reagovao kapiten Apoela Mihail.
GOLOVI:




Stadion: GSP, Gledalaca: 17.000, Sudija: Bjern Kuipers (Holandija), Žuti kartoni: Stevanović, Dijara, Petrović (Partizan), Aleksandru (Apoel).
APOEL: Hiotis, Pursaitidis, Haralampidis, Kosovski, Brerse, Helio Pinto (od 73. minuta Sacias), Kontis, Nunjo Morais, Mirosavljević, Naći, Mihail(od 73. minuta Zevlakov).
PARTIZAN: Božović, Stevanović, Đorđević, Tomić (od 61. minuta Fejsa), Petrović, Kleo, Moreira, Ilić (od 72. minuta Bogunović), Dijara, Obradović, Gavrančić.

Comments :

0 comments to “Partizan poražen u Nikoziji”

Post a Comment