EP U19: Poraz Srbije u polufinalu



Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Evropskog prvenstva od domaćina Ukrajine sa 3:1.

Domaća ekipa je povela već u prvom minutu golom Šakova, a izjednačio je Aleksić u 22. minutu. Do vođstva Ukrajinci su došli u 39. minutu pogotkom Garmaša, a konačan rezultat postavio je isti igrač nekoliko minuta pre kraja utakmice. U finalu Evropskog prvenstva Ukrajina će se sastati sa Engleskom koja je u drugom polufinalu savladala Francusku sa 3:1.

Već u prvom minutu dosuđen je slobodan udarac za Ukrajinu. Golman Aleksandar Kirovski je uspeo da odbije direktan šut Korkiškog, ali samo do Šakova koji je doveo domaćine u vođstvo. Izjednačenje je došlo u 22. minutu kada je Blagojević centrirao sa leve strane. Golman Ukrajine Igor Levčenko loše je reagovao, pa je Aleksić samo ubacio loptu u mrežu za 1:1. Posle toga Srbija je preuzela inicijativu i imala dobru priliku za vođstvo, ali je udarac Adema Ljajića odbio Slobodan Medojević.

Šest minuta pre kraja poluvremena, odbrana srpske reprezentacije pustila je Šakova da isproba svoj šut sa oko 25 metara, što je Ukrajinac iskoristio, savladavši Kirovskog koji je uspeo samo da potkači loptu.

Pobedu Ukrajine, pred 12.500 gledalaca, potvrdio je Gašmaš svojim drugom golom, posle centaršuta Jeremenka.

Ukrajina: Levčenko, Kušnirov, Partsvanija, Krivcov, Korkiško, Petrov, Garmaš, Ševčuk (do 90. Karnoza), Šakov, Jeremenko, Čajkovski.
Srbija: Kirovski, Miljković, Blagojević, Medojević, Crnoglavac, Aleksić, Milić (90. Bubalo), Ljajić, Cvetković (84. Đuričić), Matić (46. Pršo), Milanović.
Englezi preko desetkovane Francuske do finala

U drugom polufinalu, Engleska je posle produžetaka savladala Francusku sa 3:1.

Magaje Gej doveo je Francuze u vođstvo u osmom minutu, posle dobrog centaršuta Jasina Brahimija, koji je prethodno uspeo da pobegne desnom beku Engleza Kieranu Tripijeru.

Fudbaler Arsenala Henri Lensberi izjednačio je u 33. minutu posle loše reakcije odbrane Francuza na slobodan udarac koji je izveo Džo Benet. Junak pobede bio je 18-godišnji centarfor Aston Vile Nejtan Delfauneso. Delfauneso je prvo u drugom minutu prvog produžetka dobro reagovao na slabu reakciju golmana Piljoa, a konačan rezultat postavio je u 115. minutu posle sjajnog driblinga.

Francuska je meč završila sa osmoricom igrača pošto su prvo Budebuz i El Kautari isključeni u 28. i 29. minutu, a zatim i Korčija devetnaest minuta pre kraja utakmice.

Comments :

0 comments to “EP U19: Poraz Srbije u polufinalu”

Post a Comment