Jelena Jankovic predala finale Šarapovoj



Jelena Janković predala finalni meč u Tokiju posle 8 gemova zbog povrede desne ruke

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković u finalu Otvorenog prvenstva Japana u Tokiju, predala meč Mariji Šarapovoj pri vodjstvu Ruskinje od 5:2 u prvom setu. Jelena je bila primorana da preda finale zbog povrede desne ruke. Na pauzi posle sedmog gema je zatražila pregled lekara, nastavila je meč, ali je posle dva izgubljena poena u osmom gemu odlučila da odustane.

Sve je počelo izvanredno za srpsku teniserku, odmah na startu stigla je do brejka, povela sa 2:0, ali se Ruskinja vratila u meč i posle brejka uhvatila priklučak, kasnije povela još jednim brejkom sa 4:2.

"Ovo je frustrirajuće, ne volim ovako da dobijam mečeve, ali, ne zaboravite da je kraj sezone i da je puno povreda.Jelena je odlično počela, ali nisam želela lako da se predam. Ovo mi je drugo finale u sezoni, i nisam ponovo želela da ostanem bez trofeja.Jeleni želim brz oporavak" rekla je Šarapova kojoj je ovo prva titula od turnira u Amelija Ajlendu 2008.godine.

Ukupan nagradni fond na turniru u Tokiju iznosio je dva miliona dolara, a pobednici u pojedinačnoj konkurenciji pripalo je 350.000 i 800 bodova.

Ovom osvojenom titulom, Šarapova se vratila u 20 najboljih i tako sebi obezbedila lakši put na narednim turnirima, pošto se zbog velike pauze i lošeg "renkinga" sastajala sa favoritima u ranoj fazi turnira. Jelena Janković je osim novčane nagrade od 175 hiljada dolara osvojila dosta bodova u trci za završni turnir sezone u Dohi, ali sada ostaje pitanje težine povrede i brzine oporavka.

Sledi veliki turnir u Pekingu. U trci za turnir u Kataru, svoje mesto već su obezbedile Safina, Serena Vilijams, Karolina Vozniacki i Dementijeva. Jelena Janković je trenutno deveta u trci.



Comments :

0 comments to “Jelena Jankovic predala finale Šarapovoj”

Post a Comment